duicu
Fostul președinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de înlocuire a acestei măsuri. Hotărârea magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată la Instanţa Supremă. În acest caz, procurorii anticorupţie îl acuză pe Adrian Duicu de fapte de corupţie. Procurorii susţin că fostul președinte şi-a folosit influenţa politică asupra şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, pentru numirea lui Ştefan Ponea într-o structură de conducere din Ministerul de Interne.
În schimb, poliţistul i-a promis lui Duicu că-l va scăpa de un dosar de incompatibilitate deschis de ANI şi instrumentat de o instanţă craioveană, unde sora poliţistului este şefă de secţie.
De asemenea, Duicu a promis că îşi va exercita influenţa asupra membrilor Consiliului Local al municipiului Orşova, pentru a-i determina să aprobe scoaterea din domeniul public şi concesionarea către o altă persoană din familia lui Ponea, la un preţ „convenabil”, a două suprafeţe de teren (în suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi, terenuri situate în centrul municipiului Orşova şi reprezentând acostamentul unei străzi).
Duicu i-a solicitat directorului unui post de televiziune locală să determine alte persoane să-i ofere unei asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mehedinţi o sumă de bani, în schimbul eliberării unei adeverinţe medicale şi, totodată, să filmeze cu o cameră ascunsă momentul în care asistenta ar fi primit această sumă de bani.
DNA susţine că persoanele instigate au încercat să îi dea asistentei suma de bani, în vederea eliberării unei adeverinţe medicale, însă aceasta a refuzat să primească banii.

(Mirabela Afronie)