Adrian Cican: Zi istorică pentru Caransebeș si caransebeșeni, după 18 ani de la desființarea ambulatorului

Ministerul Sănătății a aprobat înființarea ambulatorului la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Zi istorică pentru Caransebeș si caransebeșeni, după 18 ani de la desființarea ambulatorului, scrie managerul Adrian Cican pe pagina de Facebook.

Ministerul Sănătății a aprobat noua structură a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș și… înființarea ambulatorului integrat cu un număr de 20 de cabinete în specialitățile: medicină internă, gastroenterologie, recuperare, medicină fizică şi balneologie, oftamologie, ORL, urologie, nefrologie, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, pediatrie, medicina muncii, neurologie, cardiologie, obstretică-ginecologie, chirurgie generală, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, chirurgie toracică, ortopedie-traumatologie, dermatovenerologie, pneumologie, cabinet psihologie.

Ministerul Sănătății nu a aprobat însă înființarea unui compartiment de gastroenterologie în cadrul secției de medicină internă, pe motiv că nu există dotările necesare și nici medic specialist. Nici solicitarea de înființare a compartimentului de recuperare medicală respiratorie în cadrul secției de pneumologie nu a fost aprobată deoarece nu a fost precizat modul de organizare.

Structura devine funcțională dupa obținerea autorizației de la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

Managerul Adrian Cican a anunțat că în perioada următoare vor urma o serie de investiții.

Noua rețea de oxigen medicală (după 50 de ani de funcționare la 10% din capacitate), cred că la sfârșitul săptămânii viitoare va fi pusă în funcțiune. Săptămâna viitoare extensia secției ATI cu 25 de paturi (în cadrul secției interne) și rețea de oxigen la fiecare pat va fi pusă în funcțiune. Stația de preparare a oxigenului medical sperăm să fie funcțională la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

Mulțumesc echipei care m-a sprijinit, medicilor (unii), personalului medical și nemedical și nu în ultimul rând Primarului Caransebeșului, Felix Borcean, cel care a avut curajul să mă aducă pe acestă funcție.

De același autor

Related Articles