Adolescent de 16 ani arestat preventiv pentru omor

Un adolescent de 16 ani, din judeţul Arad, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind principalul suspect în cazul unei crime care a avut loc în urmă cu doi ani. Un bărbat de 67 de ani a fost găsit, atunci, de sora sa, decedat, cu multiple răni la nivelul capului.

Potrivit IPJ Arad, poliţiştii au pus în executare trei mandate de aducere, unul dintre ele pentru un adolescent de 16 ani. 

”În continuarea cercetărilor efectuate într-un caz de omor săvârşit la data de 30 ianuarie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Arad sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Tribunalului Arad au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară la imobile situate pe raza localităţii Craiva.

De asemenea în urma investigaţiilor efectuate în cauză şi în baza probatoriului administrat au mai fost puse în executare 3 mandate de aducere, în vederea audierii persoanelor bănuite şi clarificării stării de fapt”, transmite, marţi, IPJ Arad. 

Procurorii au dispus reţinerea unui tânăr de 16 ani, iar magistraţii Tribunalului Arad au dispus apoi arestarea preventivă a acestuia.

”Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus la data de 31 martie a.c., reţinerea unui tânăr de 16 ani, din localitatea Craiva, bănuit de comiterea faptei, iar la data de 01 aprilie a.c., magistraţii Tribunalului Arad au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, urmând ca acesta să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice în vederea stabilirii discernământului”, mai transmite IPJ Arad. 

La momentul comiterii crimei, adolescentul avea 14 ani. El este suspectat că a ucis un bărbat de 67 de ani. Trupul neînsufleţit al bărbatului, care locuia singur, a fost descoperit de către sora sa care locuia într-un alt sat. Femeia a venit să vadă ce face fratele ei, însă a găsit casa închisă. După ce a intrat în imobil, femeia şi-a găsit fratele căzut pe jos, în camera lui, lângă pat, cu răni la nivelul capului.  

Imediat au fost alertate autorităţile, iar la faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi procurorii care au început cercetările în acest caz. S-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, rănile din zona capului fiind produse de un corp contondent.

Sursa: News.ro

De același autor

Related Articles