Administrația lugojeană se pregătește pentru sezonul rece

Administrația locală din Lugoj a început pregătirile pentru sezonul rece. O primă etapă a fost demontarea calmatoarelor rutiere situate în 19 locuri din oraș. Acest lucru se face pentru a asigura accesul utilajelor de deszăpezire pe timpul iernii.

Deși ultimele cinci ierni au fost relativ blânde, posibilitatea căderii de precipitații sub formă de zăpadă nu trebuie scoasă din calcul. La nivelul municipiului Lugoj nu există niciun fel de probleme în ceea ce privește stocurile de materiale pentru deszăpezire. Acestea au fost constituite din timp și se vor mai face în continuare achiziții.

Serviciul de salubrizare se ocupă în prezent de deszăpezire. Acesta este asigurat de societatea consiliului local administrare patrimoniu Lugoj, care dispune de utilajele necesare și de cantitatea de materiale necesare.

Primarul Bogdan Blidariu spune că și în actualul sezon rece va rămâne valabilă soluția depozitării clorului de calciu în cutii amplasate de-a lungul străzilor. Clorura de calciu are o capacitate ridicată de topire a gheții și a poleiului și împiedică înghețarea zăpezii deja existente pe suprafața drumului. Acest lucru ușurează astfel îndepărtarea acesteia de pe carosabil cu ajutorul plugurilor.

Măsuri pentru siguranța cetățenilor

Administrația locală din Lugoj ia măsuri pentru siguranța cetățenilor în timpul sezonului rece. Acestea includ:

  • Demontarea calmatoarelor rutiere pentru a asigura accesul utilajelor de deszăpezire;
  • Constituirea de stocuri de materiale pentru deszăpezire;
  • Asigurarea serviciului de deszăpezire cu utilaje și materiale suficiente;
  • Depozitarea clorului de calciu în cutii amplasate de-a lungul străzilor.

Aceste măsuri au ca scop asigurarea unei circulații în siguranță pe străzile municipiului Lugoj pe timpul iernii.

De același autor

Related Articles