ADIO elicopter SMURD… !

Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, aflat la Timişoara pentru a participa la o dezbatere despre situaţiile de urgenţă, a declarat că elicopterul SMURD care acum se află la Arad şi care este dorit de reprezentanţii judeţului Timiş nu va fi mutat.

Arafat a declarat că locaţia actuală este cea mai potrivită pentru a deservi situaţiile de urgenţă din vestul ţării.

Aveti un elicopter în regiune. Elicopterul este unul regional. Amplasarea lui depinde de mai mulţi factori: care este cel mai învecinat elicopter, care este modul de intervenţie pe 20 de minute, pe 30 de minute, pe 60 de minute, deci sunt mai multe elemente. Medicii care asigură serviciul elicopterului sunt din Timiş, Arad şi Oradea. La acest moment locul potrivit de unde pleacă elicopterul este Arad. În viitor, dacă vor apărea alte elemente, asta nu poate nimeni să zică. Dar în acest moment ca să acoperim zona de 20 de minute, 30 minute, respectiv de 60 de minute şi să nu vitregim judeţe cum sunt Hunedoara, unele zone din aceste judeţe şi din Bihor, aceasta este locaţia potrivită„, a spus Arafat.

Secretarul de stat a mai spus că elicopterul SMURD de la Arad rămâne, totuşi sub coordonarea Timişoarei.

Analize se fac periodic. În acest moment locaţia unde este pus elicopterul este cea mai bună. Dar elicopterul rămâne sub coordonarea Timişoarei, sub coordonarea UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara şi s-a mai discutat amplasarea unui punct de aterizare/ decolare pentru personal, dacă mai e nevoie să se angajeze, ca să deservească acest elicopter. Eu zic că a fost o discuţie fructuoasă şi mulţumesc CJT pentru sprijinul dat serviciului de urgenţe„, a mai spus Raed Arafat.

Acesta a discutat despre proiectele Timişoarei în domeniul situaţiilor de urgenţă cu preşedintele Consiliului judeţean Timiş, Titu Bojin, în cadrul unei întâlniri private.

Sursa: opiniatimişoarei.ro

Sursa foto: analize-financiare.ro

De același autor

Related Articles