Acuzaţii grave în dosarul Ioţcu: Înregistrările DNA sunt trucate!

Nicolae IotcuFostul preşedintele al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu a refuzat să facă declaraţii în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, susţinând că nu a avut acces la probe.

În plus, avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ a spus că inculpaţii şi martorii nu pot fi audiaţi pe fond deoarece, din punctul lui de vedere, au fost sărite anumite etape procesuale. Avocatul a afirmat că lipsesc anumite probe din dosar, iar înregistrările celor de la DNA ar putea fi trucate, potrivit ARADON. Avocatul apărării a solicitat ca, pe lista martorilor, să fie incluşi şi angajaţi ai Spitalului Judeţean Arad, în frunte cu cei din conducere, dar şi medici care au participat la şedinţele în care s-a discutat despre achiziţia de aparatură medicală. Procurorul DNA a insistat că prezența acestora este irelevantă, pentru că nimeni nu contesta nevoia de investiții la spital, iar aceste persoane nu au cunoștință despre cazul de trafic de influență.

Deşi a fost iritată de atitudinea lui Gheorghiţă Mateuţ, judecătoarea care deţine preşedinţia completului de judecată a hotărât că vor fi analizate cererile introduse de avocatul apărării. Termenul următor este 18 decembrie.

Nicolae Ioţcu a fost acuzat de trafic de influenţă, fiind învinuit că a trucat o licitaţie care făcea referire la achiziţia de aparatură medicală pentru dotarea Spitalului Judeţean Arad. În primă fază, Ioţcu a fost arestat preventiv, apoi a fost lăsat în arest la domiciliu, pentru ca, în prezent, să fie judecat sub control judiciar.

De același autor

Related Articles