Actorii reșițeni au donat sânge

Centrul de transfuzie sanguină din Reșița a primit astăzi donatori de la Teatrul de Vest din municipiu. Actorii au donat din sângele lor pentru a oferi ajutor celor care sunt în nevoie, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

Actorii reșițeni au luat astăzi o pauză de la repetiții și au venit la centrul de transfuzie sanguină să doneze sânge. Managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu, a fost însoțit de încă 9 colegi dintre ai săi, împreună având același gând – să ofere ajutor celor aflați în nevoie.

Sperăm să salvăm cât mai multe vieți

Așa putem și noi să ajutăm puțin. Am aflat de la televizor că România oferă îngrijiri medicale persoanelor afectate de război și că e nevoie de sânge”, a declarat Florin Ionescu, managerul Teatrului de Vest din Reșița.

De asemenea actorii prezenți la donare au mărturisit că au venit cu emoție și dorința de a ajuta: „Punem și noi o picătură din sângele nostru pentru ceilalți și sperăm să salvăm cât mai multe vieți.”, „să ajutăm din puținul pe care îl avem și să perăm că o să revenim, poate, la un soi de normalitate… cât de curând” – au fost doar câteva dintre gândurile exprimate de aceștia înainte să doneze sânge.

Managerul teatrului, Florin Ionescu, a mai ținut să precizeze că în măsura în care celor care doresc să facă o faptă bună și nu le e „teamă de ac”, este important să vină cât mai multă lume, pentru că este un ajutor real.

Sângele nu se cumpără” – se donează

Odată cu mobilizarea actorilor din municipiu, medicul Rodica Neaga, coordonatorul Centrul de transfuzie sanguină din Reșița, a făcut apel și către alți cetățeni să vină să doneze sânge, solicitând și mobilizarea polițiștilor, pompierilor, jandarmilor să doneze, pentru că este nevoie de sânge, mai ales în contextul războiului din nordul României.

Din nou e nevoie de sânge! Putem să oferim și noi sprijin, săracilor oameni care sunt răniți în Ucraina.[…] Încă nu am văzut mobilizarea la care eu m-am așteptat!” a declarat medicul Rodica Neaga.

De asemenea, Centrul de transfuzie sanguină din Reșița se alătură inițiativei de la nivel național și ține zilnic porțile deschise de la ora 7 și 30 de minute, până la 17 și 30 de minute. Oricine dorește să ajute pe cei în nevoie poate merge să doneze, pentru că: sângele unui donator poate salva până la 3 vieți.

De același autor

Related Articles