Acțiuni rutiere preventive, desfășurate în sistem integrat

Peste 600 de autovehicule verificate şi 337 de sancțiuni, în valoare de aproape 120.000 lei sunt câteva dintre activităţile desfăşurate de poliţiştii rutieri din Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Hunedoara. Potrivit comunicatului de presă transmis, cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 “Astăzi, 16 iunie, între orele 10.00-13.00, polițiști rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Hunedoara au acționat pe principalele drumuri publice din județ, în sistem integrat, în cadrul unor acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și reducerea victimizării prin accidente rutiere.

Polițiștii rutieri au verificat modul în care conducătorii auto și ceilalți participanți la trafic respectă regulile de circulație pe drumurile publice, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță rutieră și pentru prevenirea oricăror evenimente pe drumurile publice.

3 ore – 600 de autovehicule

Timp de 3 ore, polițiștii au verificat peste 600 de autovehicule, iar în cazul în care au fost constatate abateri de la normele legale, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în total fiind aplicate 337 de sancțiuni, în valoare de aproape 120.000 lei.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 233 sancțiuni contravenționale.

26 de conducători auto ramaşi fără permis

Celelalte sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și privind transportul de persoane și pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Ca măsură complementară, au fost reținute 26 de permise de conducere, pentru viteză excesivă și depășire neregulamentară și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri acționează în permanență pe drumurile publice pentru ca participanții la trafic să conștientizeze importanța respectării regulilor de circulație și să manifeste o conduită preventivă și civilizată în trafic, astfel încât riscul rutier să fie diminuat.”

Conduceți preventiv și responsabil! Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritare!

De același autor

Related Articles