Acțiunea ROADPOL – Alcool și Droguri – pe șoselele din Caraș-Severin

În ultimele 5 zile, polițiștii cărășeni au verificat peste 1.300 de vehicule, ai căror conducători au fost testați cu aparatele etilotest, etilometru sau drugtest. În urma controalelor desfășurate în cadrul unei acțiuni Roadpol, 17 conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive. Celor 17 persoane le-a fost reținut permisul de conducere, iar 6 dintre ei s-au ales și cu dosare penale.

Astfel de infracțiuni au fost constatate inclusiv în zilele de weekend, spune purtătorul de cuvânt al Poliției, subcomisar Alina Boeru.

“Ieri, 18 iunie, la ora 10.00, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au depistat pe strada Timișoarei, pe DN 58B, un bărbat de 54 de ani care conducea un autoturism iar la testarea cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 17 iunie, la ora 10.30, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control pe strada 22 Decembrie din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, care, fiind testat cu privire la consumul de alcool, avea o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri, la ora 11.40, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control, pe strada Cloșca din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, care a fost testat cu aparatul drugtest, în cazul acestuia rezultând o valoare pozitivă pentru THC”.

De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au constatat alte 3 infracțiuni rutiere pe drumurile publice, două privind conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și una privind punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Acțiunile polițiștilor pentru depistarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului și a drogurilor, punând în pericol siguranța rutieră, continuă și în perioada următoare.

De același autor

Related Articles