Acţiune pentru combaterea traficului de droguri în Arad

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Arad, împreună cu un procuror din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad, au desfășurat o acțiune, în municipiul Arad, la data de 20 ianuarie a.c.    

În cadrul activităților, o persoană a fost prinsă în flagrant delict, în timp ce comercializa peste 1 kilogram de hașiș, cu prețul de 15 lei/gram. Ulterior, au fost efectuate două percheziții domiciliare, în municipiu, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3,5 kilograme rezină cannabis (hașiș), un grinder și un cântar.

Trei persoane au fost conduse la audieri, una dintre acestea fiind reținută pentru 24 de ore. Pe numele unei persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, iar, față de o altă persoană, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

De același autor

Related Articles