Poliţiştii de frontieră au depistat în acest sfârşit de săptămână, pe raza municipiului Timişoara, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, 36 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Aceştia au vârste cuprinse între 20 – 39 de ani şi provin din Afganistan, Tunisia, Pakistan şi Bangladesh, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş.

În perioada 17.07.2021 – 18.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoaraîn cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au desfăşurat zilnic acţiuni pe linia prevenirii şi combateriimigraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul acţiunilor au fost identificate, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, 36 de cetăţeni străini. 

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Tunisia, Pakistan şi Bangladesh cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.  

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere.