Acţiune de testare a diabetului, astăzi la Palatul Cultural din Reşiţa

UPDATE:

Acţiunea de testare gratuită a diabetului, organizată astăzi, de Clubul Lions Onix din Reşiţa, cu ocazia zilei mondiale a diabetului a fost un real succes. Zeci de cărăşeni din Reşiţa, dar şi din împrejurimi, au venit pentru a-şi testa glicemia, iar cei care au avut nevoie, au plecat acasă şi cu un aparat de testare a valorilor glicemice, oferite gratuit, cu sprijinul medicului specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, Caius Diaconescu.

…………………………………………………………………………………..

În fiecare an, in data de 14 noiembrie, este celebrată ziua mondială a diabetului. Club Lions Onix Reşiţa marchează această zi printr-o acţiune de testare gratuită a glicemiei unde vor fi împărţite şi aparate pentru determinarea valorilor glicemice, gratuit, celor care au nevoie.

Acțiunea se va desfăşura astăzi, intre orele 11 si 14, in fața Palatului Cultural, unde va fi amenajat un stand special. Vor participa doctorul in diabet, nutriție si boli metabolice, Caius Diaconescu, impreuna cu doctorul oftalmolog, Quint Felicia, care vor oferi trecătorilor, pe lângă testarea glicemiei şi răspunsuri legate de diabet şi de complicaţiile acestei boli.

Ziua Mondială a Diabetului a apărut la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății, această zi fiind marcată la nivel mondial de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

În fiecare an, Ziua Mondială a Diabetului se concentrează pe o temă aparte. Începând cu anul 2009 tema este “prevenirea diabetului și educarea cu privire la acesta”, scopul urmărit fiind acela de a oferi o înțelegere mai bună asupra diabetului pentru a-l putea controla mai bine.

Casandra Butean