strangere-de-mana

Organizaţiile judeţene Hunedoara ale PSD şi UNPR au semnat astăzi, la Deva, un acord de colaborare prin care cele două părţi vor conlucra la nivelul administraţiilor publice locale şi judeţene, documentul fiind primul de acest fel parafat în cadrul filialelor din ţară, potrivit liderilor celor două formaţiuni politice. Cele două partide se vor susţine şi la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din anul 2014, în funcţie de hotărârile care vor fi luate, la nivel central, de conducerile celor două formaţiuni politice. Acordul nu va afecta protocolul de constituire şi funcţionare al USL.

Documentul este valabil până la alegerile locale din anul 2016, când cele două partide vor stabili modul în care vor aborda acel proces electoral. Acordul mai prevede că birourile permanente ale celor două organizaţii se vor întruni trimestrial sau de câte ori este nevoie pentru a analiza problemele din judeţ şi cele care ar putea apărea în colaborarea dintre cele PSD şi UNPR.

Membrii de partid care nu vor respecta prevederile acordului vor rămâne fără sprijinul politic pentru funcţiile administrative sau politice pe care le ocupă şi vor fi excluşi din partid.