Accident grav în vestul ţării.Trei eleve au fost acroşate de o autoutilitară

426

Potrivit primelor informaţii, trei fete care se deplasau pe marginea drumului, pe DN 7, în zona localităţii Săvârşin, au fost acroşate de o autoutilitară. Fetele stăteau pe un palet care era pus pe un cărucior tras de trei bărbaţi.

Accidentul a avut loc vineri dimineaţa. Autoutilitara, care transporta pe remorcă un autoturism, se deplasa din direcţia Arad spre Deva. Cele trei fete se deplasau în acelaşi sens de mers, pe marginea şoselei, însă se deplasau înspre autoutilitară. Au fost acroşate de autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani din Constanţa. Una dintre fete a fost preluată de elicopterul SMURD – în stare foarte gravă – fiind transportată la un spital din Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor IPJA Arad, primele cercetări efectuate la faţa locului indică faptul că „un bărbat de 48 de ani din Constanţa, în timp ce conducea o autoutilitară dinspre Arad spre Deva, a acroşat şi accidentat grav trei minore, două de 17 şi una de 16 ani, tinere care se aflau pe un palet transportat cu un cărucior şi tras de trei bărbaţi pe acostamentul aferent sensului de mers Arad-Deva, circulând din direcţia contrară, respectiv Deva-Arad”, a declarat inspectorul de poliţie Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad. În fapt, căruciorul în care se aflau adolescentele se deplasa pe acelaşi sens de mers ca autoutilitara, doar că mergea înspre ea.

Două dintre fete au fost rănite grav, iar a treia a scăpat fără răni şi a fugit de la locul accidentului. Între timp, cele două victime au fost preluate de ambulanţa Săvârşin care le-a acordat primul ajutor. Potrivit directorului medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, Mircea Merea, adolescenta aflată în stare gravă a fost transportată de ambulanţă până pe terenul de fotbal unde a fost preluată de elicopterul SMURD, minora fiind în stare gravă, comatoasă, cu politraumă şi traumatism cranian, iar cea de-a doua a fost transportată de un echipaj al ambulanţei la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Arad cu fractură de mână şi antebraţ stâng.

Cea de-a treia fată implicată în accident a revenit la faţa locului, iniţial a refuzat transportul la spital, acuzând dureri de cap şi stare de ameţeală. A fost consultată de un echipaj de prim ajutor şi s-a constatat că minora nu are leziuni grave. În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că minora nu are leziuni semnificative, aşa că nu a fost transportată la final.

sursa info : aradon.ro

sursa foto: arhiva