accident

Update 11.02.2014

Cu privire la evenimentul rutier produs pe raza localităţii Plopi, în data de 08.02.2014, în care a fost rănit un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Bretea Română, IPJ Hunedoara comunică faptul că în urma administrării probatoriului, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei săvârşite în calitate de conducător auto de către suspectul în vârstă de 20 ani, din infracţiunea de „părăsire a locului accidentului”, în infracţiunea de „ultraj”. În plus, au fost extinse cercetările şi faţă de un alt suspect, în vârstă de 30 de ani, care se afla în autoturism cu principalul suspect, pentru săvârşirea în calitate de co-autor a aceleiaşi infracţiuni. După punerea în mişcare a acţiunii penale, cei doi inculpaţi au fost prezentaţi Judecătoriei Haţeg, care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

08.02.2014

În data de 08.02.2014, în jurul orei 03:44, Poliţia Oraşului Haţeg a fost sesizată despre faptul că pe DN 66, în apropierea localităţii Plopi, a avut loc un accident rutier cu victime. Echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit faptul că un tânăr de 20 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, pe direcţia de mers Călan-Haţeg, într-o curbă la dreapta, a lovit un autoturism aflat în faţa sa, condus de un bărbat de 32 ani. În urma coliziunii, cele două autoturisme au intrat în derapaj şi au părăsit partea carosabilă, bărbatul de 32 de ani fiind transportat la Spitalul Judeţean Deva, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Tânărul de 20 de ani, suspect de producerea accidentului, a părăsit locul faptei, la faţa locului deplasându-se ulterior mama acestuia, care a afirmat ca ea ar fi condus autoturismul.
În cauza s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de părăsire a locului accidentului, iar in funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale acordate victimei, se va stabili o nouă încadrarea juridică a faptei.
În cauză s-a luat măsura reţinerii suspectului, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg pentru a dispune.

(Alin Datcu)