Accident „cu cântec” într-o comună din Banat

489

Un tânăr de 21 de ani din localitatea timişeană Tomnatic a intrat pe mâna Poliţiei după ce a comis, noaptea trecută, mai multe infracţiuni. În jurul orei 23.45, acesta, însoţit de prietena sa, s-a deplasat cu maşina pe Drumul Comunal 11 dispre Tomnatic spre Gottlob. Întrucât nu avea permis de conducere, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă. Pentru a şterge urmele, a încercat să incendieze autoturismul după care a fugit de la locul accidentului. Pompierii din Sânnicolau Mare au venit să stingă incendiul, dar nu au avut prea mult de lucru. Ardea doar tetiera de pe scaunul şoferului.

De aici, misiunea poliţiştilor nu a fost deloc uşoară pentru că trebuia găsit făptaşul. Acesta a fost identificat şi audiat, iar în urma cercetărilor a rezultat că maşina a fost furată de la un cunoscut al autorului.

Tânărul riscă să facă închisoare, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis, părăsirea locului accidentului şi distrugere prin incendiere, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Ancuţa Morariu.

„În fapt, în seara zilei de 10 august a.c., bănuitul, deşi nu poseda permis de conducere, ar fi condus un autoturism pe D.C. 11, dinspre localitatea Tomnatic spre localitatea Gotlob, iar la un moment dat ar fi pierdut controlul autovehiculului, ieşind în afara părţii carosabile. Ulterior, bărbatul ar fi încercat să incendieze autoturismul, fiind necesară intervenţia pompierilor. Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că cel în cauză, profitând de neatenţia proprietarului, ar fi sustras autoturismul din curtea unui imobil situat pe raza localitatea Tomnatic”.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore. El se află acum în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

(Sebastian Dragomir)

Foto: arhivă