Accident Ambasada Rusiei/ Jandarmeria: Bărbatul s-a autoincendiat când s-a încercat scoaterea sa din maşină

Jandarmeria Română transmite, miercuri, că bărbatul decedat miercuri dimineaţă după ce a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei, şi-ar fi dat foc în momentul în care s-a încercat scoaterea sa din maşină.

“În jurul orelor 6,00, un autoturism a pătruns, în mod deliberat şi fără drept, în zona de siguranţă instituită în jurul ambasadei. În drumul său, autoturismul a lovit gardul pietonal de protecţie şi a continuat deplasarea până la porţile de acces, fără a trece de acestea. Jandarmii aflaţi în dispozitivul de pază şi securitate al misiunii diplomatice au intervenit prompt şi au încercat să extragă conducătorul din autovehicul, moment în care acesta s-a autoincendiat. Imediat a fost solicitat sprijinul echipajelor ISU BIF, care au intervenit pentru stingerea incendiului”, transmite Jandarmeria Română.

Concomitent, arată sursa citată, s-au luat măsuri de asigurare a perimetrului pentru a permite desfăşurarea activităţilor de cercetare.

“Prin măsurile adoptate la obiectiv şi prin modul prompt de acţiune şi intervenţie al jandarmilor aflaţi în serviciu, nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei şi nici integritatea personalului diplomatic”, menţionează Jandarmeria.

Jandarmeria Română spune totodată că, începând cu data de 24 februarie, a dispus măsuri suplimentare pentru protecţia obiectivului diplomatic aparţinând Federaţiei Ruse, în principal, prin întărirea dispozitivului de pază şi protecţie, prin suplimentarea efectivelor şi a mijloacelor şi realizarea unui dispozitiv de protecţie fizică pietonală în perimetrul ambasadei, permanent existând o comunicare cu responsabilii de securitate ai obiectivului diplomatic, nefiind înregistrate incidente de natură a afecta siguranţa personalului diplomatic şi a ambasadei.

Surse judiciare au precizat că bărbatul respectiv se numește Bogdan Drăghici și este președintele Asociației TATA, o organizație care susține drepturile taților în procesele de divorț.

“Şi eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toţi ucraineni, până când se va sfârşi definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! (…) Este atât de trist că lumea democratică nu reacţionează prompt şi ferm, pentru a reinstaura pacea, pentru a-l pedepsi rapid pe dictatorul însetat de sânge nevinovat, pentru a arăta că există solidaritate umană, pentru a demonstra că ultimul război mondial nu mai poate avea loc şi că planeta asta nu poate fi distrusă de oameni, pentru că ororile istoriei nu mai pot fi repetate. Am privit admirativ uriaşele demonstraţii de condamnare a invaziei putiniste, care au avut loc la Praga şi în alte metropole ale lumii civilizate. Şi totuşi măsurile punitive adoptate împotriva Rusiei lui Putin nu sunt încă suficiente şi eficiente pe termen scurt. Nevinovaţi mor în fiecare clipă în Ucraina. (…) Dacă nici acum nu ne declarăm toţi ucraineni şi nu acţionăm solidar pentru a mai avea un viitor civilizaţia umană, atunci nu vom mai avea o altă ocazie, pentru că vom trăi un sfârşit apocaliptic. Şi vom fi vinovaţi, că nu am făcut totul pentru a dovedi că merităm să mai populăm această planetă mult prea încercată”, a scris Bogdan Drăghici în ultima sa postare pe Facebook.

Bogdan Drăghici a avut mai multe probleme cu legea, fiind trimis în judecată pentru agresiune sexuală.

Agerpres

Cele mai citite

Related Articles