Asociația LiderJust anunță lansarea primei ediții a proiectului Academia Timișeană Anti-Corupție, în parteneriat cu Ambasada Canadei în România. Școala se va desfășura la Timișoara, în perioada 25-28 mai 2017.

LiderJust este o asociație formată din absolvenții programului “Lideri pentru Justiție” ce promovează și încurajează leadership-ul, inițiativa în justiție, statul de drept și valorile democratice, precum și implementarea bunelor practici în domeniul educației juridice și al democrației participative.

Prima ediție a proiectului Academia Timișeană AntiCorupție (A.T.A.C.) este realizată cu sprijinul Ambasadei Canadei, Ambasada Marii Britanii și al Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad-Adenauer-Stiftung.

Pe parcursul celor 4 zile, A.T.A.C. își propune să reunească 20 de tineri, absolvenți de studii superioare, cu vârsta cuprinsă între 22-45 de ani, care prestează un serviciu de interes public, activează într-un domeniu de interes public sau lucrează în legătură cu un serviciu public, cu un potențial demonstrat de leadership și spirit de inițiativă civică din judeþele Timiș, Arad și Caraș-Severin. Cei selectați vor participa la training-uri interactive, ateliere și dezbateri pentru a identifica cauzele corupției și a identifica, alături de profesioniști în domeniu, soluțiile pentru reducerea/eliminarea fenomenului corupției.

Costurile aferente cursurilor (cazare, masă, materiale de lucru) vor fi acoperite de către organizatori, urmând ca participanții să suporte cheltuielile de transport.

Cei interesați trebuie să trimită candidatura în limba română la atac@liderjust.ro  până pe 30 aprilie 2017, ora 23:59. Documentele pe care un candidat trebuie să le trimită sunt: un CV și un eseu de maximum 2 pagini în care aplicantul prezintă ce ar schimba în cadrul instituției în care activează din poziția pe care o are.