Abonaţii societăţii CET 2010 vor primi cea mai scumpă căldură la cerere

calorifer-calduraIndiferent de condiţiile meteorologice, societatea CET 2010 Reşiţa nu va da drumul la căldură decât dacă asociaţiile de locatari sau instituţiile publice vor solicita acest lucru, a declarat directorul adjunct, Toader Dănilă, pentru Radio România Reşiţa. Potrivit reglementărilor în vigoare, încălzirea va fi furnizată doar dacă timp de trei zile consecutiv, media temperaturilor de la ora 18.00 la 6.00 va fi sub zece grade. Cu toate acestea, conducerea societăţii CET 2010 a specificat că dacă nu se vor înregistra cereri în acest sens, nu vor porni căldura. Până în prezent nu există decât o singură cerere din partea unei grădiniţe din municipiu.

Toader Dănilă a mai precizat că societatea nu mai are nicio datorie la furnizorul de combustibil pentru agentul termic, administraţia locală achitând toate datoriile pe care societatea le avea la furnizorul de gaz.

Cel mai mare preţ al gigacaloriei din ţară este în municipiul Reşiţa. Astfel costul de producţie pentru reşedinţa judeţului Caraş-Severin este de 430 de lei, iar preţul plătit de consumatori va fi de 387 de lei pe gigacalorie, diferenţa fiind subvenţionată. Potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, timişorenii vor plăti cu 53 de lei mai puţin decât reşiţenii. În timp ce locuitorii municipiului Reşiţa plătesc aproape 390 de lei, tulcenii plătesc cu 237 de lei mai puţin pe gigacalorie, la ei înregistrându-se cel mai scăzut preţ la nivel naţional.

În acest moment furnizarea apei calde este distribuită după program, timp de 6 ore pe zi, în întervalul orar 6.00 – 9.00 şi 19.00 – 22.00. Toader Dănilă, directorul adjunct al CET 2010, a mai precizat că este posibil ca în momentul în care încălzirea va fi pornită, apa caldă să nu mai fie distribuită după program.

De același autor

Related Articles