tablou final anVacanţa mare a venit şi nu are importanţă cu ce tren . Elevii s-au adunat în această dimineaţă pentru ultima zi de şcoală care a însemnat răsplătirea meritelor celor studioşi care au primit diplome de merit şi cărţi, iar dascălii – flori.

Gălăgie, râsete, voioşie şi multe poze – aşa s-au despărţit colegii de acest an şcolar, pentru bine-meritata vacanţă. Nici cadrele didactice nu erau mai tăcute sau mai serioase, deşi pentru ele vacanţa va veni ceva mai târziu, după mai multe serii de examene. Şi elevilor , şi cadrelor didactice le dorim o vacanţă frumoasă, de odihnă şi amintiri plăcute pe care să le împărtăţească la începutul viitorului an şcolar.

Elevii vor reveni la scoală în toamnă, luni, 14 septembrie. Anul şcolar 2015-2016 este structurat tot pe două semestre, însumând 36 de saptamâni de cursuri, potrivit Ordinului de ministru publicat de Ministerul Educaţiei.

Cursurile primului semestru vor începe în 14 septembrie şi vor dura până în 18 decembrie . În perioada 31 octombrie – 8 noiembrie 2015, clasele din învatamântul primar si grupele din învatamântul prescolar vor fi în vacanţă. Vacanta de iarna din anul scolar 2015-2016 – începe în 19 decembrie şi durează până în 3 ianuarie 2016 , iar vacanţa intersemestriala este programată între 30 ianuarie 2016 şi 7 februarie 2016

Cursurile semestrului al doilea vor începe luni, 8 februarie 2016 .(Daniela Tudor)