A. Rafila: Lugojul nu va pierde finantarea noului spital, chiar dacă prima licitație a fost anulată

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent sâmbătă la Lugoj, la Spitalul Municipal, ocazie cu care a subliniat importanța construcției noului spital pentru comunitatea din Lugoj.
Pe lângă acest aspect, ministrul a adus în atenție și dezvoltarea unei platforme de imagistică medicală avansată în cadrul spitalului, subliniind necesitatea unei infrastructuri moderne și funcționale: ”Aici am reușit să ajutăm să dezvoltăm o platformă de imagistică cu computer tomograf cu rezonanță magnetică, radiologie nouă și aș vrea să avem ocazia în curând să o inaugurăm”, a spus ministrul Rafila

Alexandru Rafila a declarat că nu se pune problema pierderii finanțării, chiar dacă licitația pentru construcția spitalului a fost anulată.

”Întotdeauna trebuie să respecți procedurile. Eu nu cunosc detalii legate de anularea licitației. Să sperăm că la următoarea rundă de ofertă publică vor veni oameni sau companii care să fie serioase, să poată să îndeplinească cerințele din punct de vedere tehnico-financiar. Sunt probleme de acest gen în multe locuri, unele proiecte au început să lucreze cu mare viteză în mai multe locuri în țară în cadrul PNRR. Probabil că în prima parte a acestui an vor începe lucrările și aici la Lugoj”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.


Termenul pentru finalizarea lucrărilor este iunie 2026, dar conform declarațiilor ministrului, există o flexibilitate privind acest termen dacă proiectele sunt demarate și se desfășoară în bune condiții. Doar acolo unde proiectele nu demarează și sunt probleme de nerezolvat, banii ar putea fi direcționați spre alte locuri din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles