A intrat pe contrasens pentru a evita carantina

Se înmulțesc infracțiunile la frontieră, comise de cei care vor să evite carantina la intrarea în țară.

Şoferul unui microbuz a trecut prin Vama Nădlac, pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România, încercând astfel să evite triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Direcției de Sănătate Publică. Evenimentul mai puțin obișnuit a avut loc aseară în jurul orei 22:50, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar șef Laura Bondar.

”La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, polițiştii de frontieră care își desfășurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un microbuz care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieșire din țară. Microbuzul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau opt cetățeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău, care veneau din Ungaria. Întrucât mai mulți pasageri, inclusiv șoferul, nu îndeplineau condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind, aceștia au încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic”.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De același autor

Related Articles