[AUDIO] A înotat spre cea mai înaltă treaptă

Bibliotecarul din Petroșani, Avram Iancu, a fost ales sportivul cu performanta anului la înot în ape deschise.

Premiul i-a fost acordat de World Open Water Swimming Association pentru parcurgerea a 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore si 30 de minute – o premiera în domeniu. Înotătorul de cursă lungă din Petroşani a primit cu mare entuziasm vestea şi a ţinut să mulţumească tuturor celor care i-au fost alături. E o victorie a României, spune Avram Iancu:

” Români, e oficial, împreună am învins! Sunt primul român care reușește să realizeze cea mai mare performanță în lume la înotul în ape deschise.

Este pentru prima dată în istoria premiilor World Open Water Swimming Association când titlul mondial „Performance of the Year 2021” ajunge în România, Hunedoara, Petroşani.

După 8 ani de înot extrem în apele învolburate ale lumii, am reușit să realizez cea mai mare performanță în domeniu, ducând numele României pe cea mai înaltă treaptă a recunoașterii internaționale.

Mă bucur să știu că revoluția românească pe care am pornit-o la înotul în ape deschise în 7 august 2014, a determinat și pe alții români să înoate și să dezvolte acest sport.

Specialiștii de la WOWSA, cărora le mulțumesc, au sesizat performanța mea unică în lume și au nominalizat-o ca atare. Dar marele merit al acestei victorii este al tuturor românilor care m-au votat! Mulțumesc fanilor din lumea întreaga! Mulțumesc echipei de suport și tuturor sponsorilor mei, rprezentanţilor presei care au relatat acest subiect şi tuturor celor care au fost alături de mine de-a lungul anilor. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, este mesajul campionului Avram Iancu.

Avram Iancu a fost nominalizat alături de alți 14 sportivi din lume şi a fost în final numărul 1 în preferinţele iubitorilor sportului. Anul acesta, el a fost deja protagonistul unei aventuri inedite în ape deschise. Pe 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor, sportivul care iubeşte provocările extreme a înotat în canalul Bega din Timişoara, la o temperatură de -5 grade. Iar surprizele vor continua, promite temerarul ambasador al sportului românesc.

De același autor

Related Articles