Vaccinarea prioritară a profesorilor din judeţul Caraş-Severin a început astăzi în centrul unic amenajat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Mihai Peia din Reşiţa.

Procesul se va desfăşura pe durata a trei zile, în intervalul orar 8.00-20.00, conform programării realizate. Persoanele cu vârste de până la 55 de ani vor fi imunizate cu AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani cu Pfizer. Fluxurile vor fi separate pentru cele două tipuri de ser şi nu afectează programările realizate iniţial pe platforma naţională. În total vor fi vaccinate 319 cadre didactice, însă Inspectoratul Şcolar Judeţean colaborează permanent cu Nucleul local pentru coordonarea vaccinării din cadrul Primăriei Reşiţa pentru actualizarea listelor.

Pentru acest centru special destinat procesului de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar, respectiv sala de sport a Școlii Gimnaziale Mihai Peia din Reșița, unitățile școlare au centralizat listele cu personalul propriu care dorește să se vaccineze, acestea fiind transmise la inspectoratul școlar și ulterior la DSP și Primăria Reşiţa. Necesarul de doze de vaccin, recepționat și defalcat pe categorii de vârstă, acoperă solicitările primite din școli, iar în funcție de  actualizarea acestora, perioada de vaccinare poate fi prelungită în continuare.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Daniel Botgros a declarat că în funcţie de solicitări se vor deschide şi alte fluxuri de vaccinare pentru personalul din învăţământ.

În paralel cu cei peste 300 de profesori ce vor fi vaccinaţi la centrul dedicat de la Şcoala Gimnazială Mihai Peia din Reşiţa va continua şi imunizarea celor deja programaţi pe platforma STS, fiind vorba de încă aproximativ 900 de cadre didactice.