A început procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara

Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților cât mai facilă: admitereonline.uvt.ro.

Toate informațiile despre procesul de admitere și oportunitățile pe care UVT le oferă sunt disponibile pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere – admitere.uvt.ro.

Până în prima parte a lunii iulie 2023, candidații vor putea să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere. Procesul de înscriere se derulează în mediul online, urmând ca documentele să fie prezentate de către candidați la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de către reprezentanții UVT. Pașii pe care trebuie să îi parcurgă candidații în cadrul procesul de înscriere sunt disponibili AICI.

La fel ca şi în anii trecuti, un centru de depunere a dosarelor va fi deschis şi la Reşiţa.

“Va fi deschis la Colegiul Naţional Traian Lalescu, Bulevardul Alexandru Ioan Cuza numărul 7, iar programul va fi între 11-13 iulie, 17-19 iulie şi 24-26 iulie, deci practic în cele 3 sãptãmâni principale din cursul lunii iulie,” ne-a declarat purtãtorul de cuvânt al UVT, Horia Bãcanu

Oferta UVT este formată din 79 de programe de studii universitare de licență și 92 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii. Locurile disponibile la programele de studii universitare din cadrul UVT pentru procesul de admitere din acest an sunt disponibile AICI.

Pentru anul universitar 2023-2024, UVT scoate la concurs peste 6000 de locuri la programele de studii universitare de licență, dintre care 2375 finanțate de la bugetul de stat, respectiv peste 4500 de locuri la programele de studii universitare de masterat, 1400 dintre acestea fiind finanțate de la bugetul de stat.

În acest an, ofertei de programe de studii universitare de licență din cadrul UVT i s-au adăugat 6 programe noi, autorizate să funcționeze provizoriu:

 • Drept european și internațional (bilingv română-engleză) (Facultatea de Drept),
 • Limba și literatura română – Limba și literatura modernă (rusă/sârbă/japoneză),
 • Limba și literatura engleză – Limba și literatura modernă (rusă/sârbă/japoneză) (Facultatea de Litere, Istorie și Teologie),
 • Informatică (formă de învățământ la distanță) (Facultatea de Matematică și Informatică),
 • Psihologie – Științe cognitive (în limba engleză) (Facultatea de Sociologie și Psihologie),
 • Studii de securitate (Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Totodată, la nivelul ciclului de studii universitare de masterat, au fost încadrate în domeniile de studii acreditate 5 programe noi de studii:

 • Managementul afacerilor în context european (în limba franceză, formă de învățământ cu frecvență redusă) (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, domeniul Management),
 • Advance research methods in physics (Facultatea de Fizică, domeniul Fizică),
 • Intelligent software robotics (Facultatea de Matematică și Informatică, domeniul Informatică),
 • Cybersecurity (Facultatea de Matematică și Informatică, domeniul Informatică),
 • Terapii specifice ale limbajului și comunicării (Facultatea de Sociologie și Psihologie, domeniul Științe ale educației).

Toți candidații vor trebui să prezinte toate documentele necesare procesului de admitere, în conformitate cu prevederile regulamentelor privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere elaborate de facultățile UVT, în original sau în copie legalizată, până cu cel puțin o zi înainte de data afișării listelor cu candidații admiși, conform calendarului stabilit prin regulamentele facultăților UVT privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere, la punctele de preluare a documentelor de admitere din sediile UVT sau din centrele județene de admitere organizate de UVT, pentru scanarea și certificarea acestora conform cu originalul de către operatorii UVT.

Candidații care nu vor îndeplini această prevedere, nu vor fi incluși în clasamentul procesului de admitere.

Cele mai citite

Related Articles