[FOTO] 9 Mai – o zi a bucuriei în centrul Reșiței

315

A fost mare veselie astăzi, în centrul civic al Reșiței. Sute de copii de toate vârstele au venit să sărbătorească un pic altfel Ziua Europei.

Petrecerea de 9 mai a fost deschisă de oficialități, respectiv președintele Consiliului județean, Silviu Hurduzeu care a vorbit în primul rând despre tripla semnificație a zilei, respectiv independența, victoria împotriva forțelor naziste în al doilea război mondial și ziua Europei, și a adăugat:

Vă mulţumesc că sunteţi aici, că aţi venit într-un număr atât de mare, sunteţi foarte frumoşi şi haideţi ca împreună să sărbătorim ziua de astăzi, să vă spun la mulţi ani copii, la mulţi ani România, la mulţi ani Europa“.

Şi primarul municipiului, Ioan Popa, a dorit copiilor distracție plăcută:

Vă felicit şi eu pentru iniţiativa pe care a-ţi avut-o, de a marca acest eveniment de 9 mai -Ziua Europei-în centru. Şi aş vrea să vă spun că sunt fericit şi bucuros pentru voi că v-aţi născut şi creşteţi într-o Europă care deja are graniţele deschise, într-o Europă în care putem circula liber dintr-o ţară în alta, cu uşurinţă, lucru de care noi, cei mai în vârstă nu ne-am putu bucura la vârsta voastră“, a spus acesta.

Organizatorii, Colegiul Național Traian Lalescu și Liceul de artă Sabin Păutza, cu sprijinul primăriei, au alcătuit un program atractiv și variat care a cuprins atât imnul Europei, cât și alte fragmente din lucrări clasice dar și moderne, prezentate de corul și câțiva instrumentiști ai liceului de artă, în timp ce elevii de la Traian Lalescu au organizat tot felul de ateliere, de la pictură pe față, la desene pe asfalt, lectură la iarbă verde, teatru de păpuși și un flashmob. Toţi copiii s-au distrat de minune și au participat cu însuflețire la activitățile propuse, deşi unii nu ştiau prea multe despre Uniunea Europeană. La finalul acțiunii au fost lansate în văzduh zeci de baloane cu heliu în culorile Uniunii Europene: albastru și galben.(Daniela Tudor)