7 unităţi de învăţământ din Caraş-Severin vor oferi o masă caldă elevilor

Ministerul Educaţiei a publicat lista celor 300 de şcoli care vor organiza programul „Masa caldă în şcoli, în anul şcolar 2022-2023. In Caraş-Severin 7 unităţi de învăţământ vor oferi o masă elevilor.

Şcoala Gimnazială Vrani organizează acest program de 5 ani, conform directorului, Ramona Muşa.

În total sunt 121 de elevi, aici fiind cuprinşi şi preşcolarii, adică copiii de la grădiniţă, ciclul primar si ciclul gimnazial. Acest an şcolar va fi al 5-lea an. În primul rând, elevii sunt educaţi de la o vârstă fragedă ce înseamnă aceea o alimentaţie sănătoasă si am observat o îmbunătăţire a rezultatelor elevilor obţinute la evaluările naţionale, la învăţătură şi a crescuţ pot spune, frecvenţa zilnică a elevilor,” ne-a declarat directorul Şcolii Gimnaziale Vrania, Ramona Muşa.

La Şcoala Gimnaziala „Trandafir Cocârlă” din Turnu Ruieni, programul „Masa caldă în şcoli a fost implementat în urmă cu un an, iar feedback-ul este unul pozitiv, spune directorul Maria Vînătoru.

„În anul școlar 2022-2023 vor beneficia de programul Masă caldă 304 elevi. Proiectul a început în 7 iunie 2021, a continuat în anul școlar 2021-2022 şi să sperăm că va fi la fel de bine și în 2022-2023. Putem spune că rata abandonului a scăzut, de asemenea și numărul de absențe nemotivate, pot să spun așa, un procent de 25 %, rezultatele la învățătură sunt putin mai bune și părinții sunt mai mulțumiți,” ne-a declarat directorul, Maria Vînătoru.

Şi in localitatea Docnecea programul Masa caldă în şcoli va fi demarat pentru al doilea an la rând. Conform primarului Remus Rof, 360 de elevi vor fi beneficiari ai unei mese calde pe zi.

Începând cu anul şcolar 2022-2023, în Caras Severin, alte 4 unităţi de învăţământ vor organiza programul Masa caldă în şcoli. Este vorba despre şcolile din Armeniş, Ciclova Română, Ramna si Eftimie Murgu.

Potrivit declaraţiilor ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru anul şcolar 2022-2023, în acest program nu au fost incluse colegiile naţionale.

Cele mai citite

Related Articles