7 Izvoare calde și… numeroase probleme în Herculane

Cădiţele de la 7 Izvoare de pe Valea Cernei, de lângă staţiunea Băile Herculane, sunt foarte cunoscute nu doar în ţară, ci şi peste hotare, însă aspectul creat în jurul acestora nu este deloc unul care să facă cinste zonei!

E vorba de două surse termale : 7 Izvoare calde stânga şi Forajul Scorilo! Aici este zona în care oamenii fac baie în aer liber, în nişte cădiţe amenajate, fără să plătească niciun fel de taxă nimănui! Aceste izvoare sunt neconcesionate de nicio persoană fizică sau juridică şi ca atare se exploatează într-un mod neorganizat. Am subliniat lucrul acesta, de a găsi o modalitate pentru a se exploata într-un mod organizaţ cu o anumită taxă, să se implice un investitor pentru unele amenajări corespunzătoare şi să încaseze o taxă pentru a nu mai fi aceste probleme„, ne-a delarat ing. Ioan Gaşpar – directorul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

O problemă, însă, pentru trecere peste aceste obstacole o reprezintă chiar terenul pe care sunt amplasate cădiţele! „Toată lumea vine aici cu maşina, în ideea de a fi cât mai aproape de aceste izvoare, vrea să stea acolo… Sigur că spaţiul este îngusţ valea este strâmtă, versanţii calcaroşi sunt foarte aproape de drum, astfel încât nu permite o dezvoltare mare a unei infrastructuri în această zonă, dar totuşi posibilitatea unor parcări trebuie avută în vedere pe viitor! Am considerat că e necesar ca Ocolul Silvic să amenajeze un teren pe care îl are la Campingul 7 Izvoare pentru a dezvolta o parcare acolo şi dânşii au precizat că este chiar un lucru bun şi vor iniţia în viitor o astfel de amenajare!”, ne-a precizat ing. Ioan Gaşpar.

De același autor

Related Articles