68 de elevi din Caraş-Severin au absentat la prima probă din cadrul examenului de Evaluare Naţională

Absolvenţii de clasa a VIII- a au susţinut astăzi prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, la Limba şi Literatura Română.

La nivelul judeţului Caraş-Severin au fost organizate 37 de centre de examen. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ion Chiosa, au fost prezenţi 1.615 elevi şi au absentat 68.

Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut azi proba scrisă la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Potrivit subiectelor primite de elevi, textele suport, la prima vedere, au fost din „Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran și „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea. Pe baza acestora au fost câte 9 itemi (cerințe) la primul text și 8 pentru al doilea.

Elevii cărăşeni au declarat că subiectele au fost unele uşoare.

Joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

De același autor

Related Articles