Comisia Europeană a anunţat, prin vocea comisarului european pentru politică regională Corina Creţu, că 57,4 milioane de euro din Fondul de Coeziune vor fi investiţi în infrastructura de distribuţie, gestiune şi tratarea a apei din judeţul Caraş-Severin.

„Uniunea Europeană, prin politica de coeziune, face investiţii pentru ca fiecare cetăţean să aibă acces la apă curată şi sănătoasă şi, în acelaşi timp, pentru a proteja mediul”, a subliniat Corina Creţu.

Proiectul include, printre altele, construcţia sau renovarea a peste 120 km din reţeaua de distribuţie a apei potabile, reabilitarea a 20 de rezervoare şi extinderea reţelei de canalizare cu peste 160 km. El va contribui la protejarea mediului înconjurător, în special prin limitarea infiltraţiilor de apă uzată în sol, într-o zonă în care trăiesc aproape 138 de mii de persoane. În plus, 19.050 de locuitori din judeţ vor beneficia pentru prima dată de acces continuu la apă potabilă de calitate. Lucrările urmează a fi finalizate în vara anului 2018.