500 de amenzi numai în 8 ore

Poliţiştii din Caraș-Severin fac eforturi deosebite pentru a reduce numărul de accidente rutiere. În ultimele 24 de ore, au fost date peste 500 de amenzi.

15 aparate radar au fost scoase ieri pe principalele drumuri care tranzitează judeţul Caraş-Severin, în special pe DN 6, DN 58 B şi pe DN 68. Poliţiştii au cerut şi sprijinul colegilor din Timiș, Hunedoara și Mehedinți.

Scopul acțiunii a fost combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv neacordarea priorității de trecere, excesul de viteză, nerespectarea normelor rutiere de către pietoni și bicicliști, depășirea neregulamentară și consumul de alcool. Polițiștii au acționat cu 15 aparate radar, dintre care două dispozitive TRU CAM.

Comandantul IPJ Caraş-Severin, comisar şef Viorel Avram, spune că cele mai multe accidente au loc din cauza vitezei.

În urma activităților desfășurate timp de 8 ore, au fost aplicate 534 de sancțiuni contravenționale, dintre care 330 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 18 pentru neutilizarea centurii de siguranță și 11 pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni și bicicliști. Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 22 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Și în perioada următoare polițiștii rutieri vor fi prezenți în trafic și vor desfășura acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, nerespectării regimului legal de viteză și consumului de alcool.

(Sebastian Dragomir)