Gripa ucide şi în Banat. Cei mai expuşi?

Gripa ucide, iar cei mai expuşi sunt cei care nu s-au vaccinat antigripal. Un astfel de caz a fost recent înregistrat în judeţul Timiş. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani din judeţul Timiş, cu condiţii medicale preexistente şi care nu era vaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Cornelia Bubatu.

A doua victimă este o femeie de 78 de ani, din judeţul Olt, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3. Potrivit autorităţilor, bărbatul a decedat pe data 14 aprilie, iar femeia pe 17 aprilie.

Medicul epidemiolog, Graţiana Chicin, îndeamnă oamenii să se vaccineze. Aceştia o pot face până în luna iunie. Nu este târziu, având în vedere faptul că, în această primăvară, temperaturile sunt scăzute iar oamenii, în special cei nevaccinaţi, sunt foarte expuşi virusului gripal.

De la începutul sezonului rece şi până în prezent au fost confirmate, prin teste de laborator, 803 cazuri de gripă, în România. Dintre acestea, 4 cazuri au fost cu virus gripal tip B, restul fiind cu virus gripal tip A (subtip H3 si H1). De asemenea, au fost vaccinate antigripal 1.506.362 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles