Final de proiect. Circulaţia pe canalul Bega, până în Serbia, va putea fi reluată

Suntem tot mai aproape de momentul în care vom merge cu vaporul pe Bega de la Timişoara până în Serbia, după ce autorităţile din ţara vecină au finalizat lucrărilor de reabilitare a canalului.

La Novisad a avut loc conferința de închidere a proiectului aferent părții sârbe, la care a participat directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Cristian Moisescu-Ciocan, care a declarat că proiectul „Repararea infrastructurii de navigație pe Canalul Bega” înseamnă mai mult decât punerea în funcțiune a nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, acesta deschizând noi oportunități și perspective de cooperare ale celor două comunități vecine, riverane Canalului Bega care este acum navigabil 100%.

Partea sârbă a reabilitat două noduri hidrotehnice (Klek și Srpski Itebej), a realizat o pistă de biciclete din localitatea Zrenjanin până la frontiera cu România, un debarcader la Zrenjanin, precum și documentația tehnică de dragare a Canalului Bega în partea sârbă. Bugetul total al proiectului a fost de 13.850.000 de euro, din care 85% sunt fonduri europene prin IPA Interreg CBC România-Serbia.

Partea sârbă trebuia să finalizeze proiectul transfrontalier “Repararea infrastructurii de navigație a Canalului Bega“, în luna decembrie, însă a cerut o amânare de 5 luni, pentru dragarea canalului.

De același autor

Related Articles