31 de cetățeni străini, opriți de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița, județul Caraș-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 31 de cetățeni din Irak și Siria, care intenționau să intre ilegal în România.

Astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița, județul Caraș- Severin, au desfășurat mai multe acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.
Polițiștii au depistat în apropierea localității de frontieră Vărădia, un grup de 31 cetățeni străini, care nu își justifică prezența în zonă, persoanele fiind preluate și transportate la sediul instituției pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak și Siria, dintre care 13 bărbați, 7 femei și 11 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 33 de ani, iar minorii între 1 și 13 ani.

Persoanele au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.
Totodată, au fost anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

De același autor

Related Articles