evacuare

Marţi, 16 septembrie ora 21.00:

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Socol monitorizează continuu zona inundabilă a râului Nera pe raza satului cărăşan Zlatiţa, apele fiind într-o uşoară scădere, a spus primarul comunei Socol Olghiţa Ghiţă. Localnicii din satul Zlatiţa acţionează în continuare prin protejarea locuinţelor cu saci de nisip. Până în prezent doar câteva anexe gospodăreşti au fost distruse de ape, a mai spus  primarul.

***

Marţi, 16 septembrie ora 18.30:

Hidrologii au prelungit până mâine la ora 14.00 codul portocaliu de inundaţii, valabil pentru mai multe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum: Bârzava, Caraş, Nera, Cerna şi Timiş.

30 de case situate în zona inundabilă a localităţii Zlatiţa, comuna Socol sunt în pericol, după ce râul Nera a depăşit cota de inundaţie şi apa continuă să crească, a declarat pentru Radio România Reşiţa, primarul Olghiţa Ghiţă. 20 de curţi au fost deja inundate. Copiii şi animalele au fost evacuaţi la prieteni şi rude, iar locatarii îndiguiesc locuinţele cu saci de nisip distribuiţi de primărie. Şcoala din localitate este amenajată special să primească persoanele evacuate. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Socol acţionează pentru evacuarea localnicilor, iar în caz de agravare a situaţiei vor interveni pompierii militari de la secţia Moldova Nouă a ISU Semenic, a mai spus Olghiţa Ghiţă.

Sursa foto: Puterea.ro