[FOTO] Christian Bistriceanu, câştigătorul celei de-a doua ediţii a concursului naţional de poezie „Ion Chichere”,este invitatul serii!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.În Anul Centenarului, Acasă, pe calea undelor ne unim prin Cultură și  din respect pentru toţi ascultătorii noștri, aducem pe frecvențele radioului reșițean în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, indiferent din ce generație fac parte, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară la emisiunea “Între noi.Rămâne între noi” invitatul nostru este tânărul poet reşiţean Christian Bistriceanu, câştigătorul celei de-a doua ediţii a concursului naţional de poezie „Ion Chichere”, concurs ce a avut loc în cadrul manifestării “Reșița în 10 dimensiuni”, organizată de Casa de Cultură din municipiu.
La competiţia literară de la Reşiţa au participat cu creaţii 40 de poeţi din întreaga ţară, dar şi din Republica Moldova.
„Noi ne-am orientat mai mult spre o poezie post-modernă, dar se mai scrie şi în dulcele stil clasic. Ştiţi că acest concurs se adresează doar poeţilor de până la 35 de ani, şi aş face o distincţie între cei de 20 de ani şi cei de 30 de ani: cei de 30 de ani scriu încă într-un dulce stil clasic, au un bagaj cultural mult mai elevat, ceilalţi, post-moderniştii noştri de 20 de ani, au un bagaj cultural extrem de subţire şi foarte ciudat. Se vede o lipsă de lecturi la cei de 20 de ani, dar imaginaţia parcă e mai bogată la tânăra generaţie”, aprecia, la momentul respectiv, poetul şi criticul literar Constantin Rupa, în calitate de membru al juriului.

Juriul a acordat premiul I poetului Christian Bistriceanu, unul dintre reprezentanţii de frunte ai generaţiei care vine din urmă în poezia reşiţeană.

La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteţi intra în direct cu tânărul poet, Christian Bistriceanu.

Ne întâlnim Acasă,așadar, în această seară, pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Emisiunea poate fi urmărită live pe radioreșița.ro și pe pagina de facebook Radio România Reșița.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles