Bilanţ pozitiv după o lună la TUR

1191

După o lună de funcţionare a mijloacelor de transport în comun în Reşiţa, sub noua titulatură TUR, primarul Ioan Popa, a făcut un bilanţ al activităţii acestei societăţi, activitate pe care o consideră îmbucurătoare.

Numărul călătoriilor au crescut cu aproximativ 16.000 faţă de luna similară a anului trecut, s-au vândut 1.600 de abonamente pentru pensionari, şi 800 pentru elevi şi studenţi.

Dar a apărut problema supraaglomerării, astfel că autobuzele au devenit neâncăpătoare. Atât primarul Reşiţei,Ioan Popa, cât şi directorul societăţii, Gelu Ardeleanu, spun că vor mai achiziţiona 5-6 autobuze mari , dar şi 4 microbuze care vor fi destinate transportului de călători către cartierele Secu, Doman, Cuptoare şi Moniom, mai ales că au mai rămas bani nefolosiţi din creditul contractat anul trecut de societate.

În acest an , prin investiţiile în noi mijloace de transport ne propunem să scurtăm timpii de aşteptare, să înfiinţăm trasee noi şi să facem şi economii” – a afirmat Gelu Ardeleanu.

Primăria continuă să subvenţioneze transportul în comun în ceea ce priveşte abonamentele şi traseele exterioare mai puţin rentabile, dar nu va depăşi cuantumul sumelor plătite către fosta societate RO-A-TIR – a promis Ioan Popa.(Daniela Tudor)

1 COMENTARIU

  1. Sa nu ne poticnim..Am facut un pas important spre viitor si trebuie sa continuam cu altul.Conditii civilizate de transport,comunicare si intelegerea calatorului au facut ca acest bilant sa fie unul favorabil.Felicitari ,echipei TUR si mai ales factorilor decizionali din conducere.

Comentariile sunt închise.