28 de ani de Eminescu în orașul de pe Valea Cernei!

La Sala de ședințe a Primăriei orașului Băile Herculane se va desfășura vineri, 12 ianuarie,  Festivalul internațional de literatură MIHAI EMINESCU, manifestare tradițională care a ajuns în acest an la cea de-a XXVIII-a ediție, în organizarea Fundației culturale LUMINA din Drobeta Turnu Severin și Primăria orașului de pe  Valea Cernei.

Manifestările din cadrul festivalului au început astăzi în municipiul Drobeta Turnu Severin și vor continua mâine în orașul de pe Valea Cernei, unde vor începe la ora 9.00 cu deschiderea oficială și prezentarea invitaților, după care va urma un simpozion în care va fi evocată personalitatea și creația literară și vor fi recitate poezii eminesciene. De asemenea, în acest cadru festiv vor fi decernate, ca de obicei, Premiile MIHAI EMINESCU de juriul festivalului, prezidat de academicianul Mihai Cimpoi. Programul din orașul de pe Cerna se va încheia cu ceremonia depunerii de jerbe de flori la bustul poetului din Centrul istoric al stațiunii, unde va avea loc și un scurt program artistic, după care participanții se vor deplasa în mucipiul Orșova, unde continuă programul festivelului.

La această ediție a Festivalului internațional de literatură MIHAI EMINESCU participă critici literari, scriitori, poeți, directori de edituri și reviste culturale, personalități ale vieții culturale din întreaga țară, precum și invitați din Serbia și Republica Moldova.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles