Avantaj pentru investitori la Reşiţa: impozitele

Avantaj pentru investitori la Reşiţa: impozitele.

Impozitele şi taxele rămân neschimbate în acest an la Reşiţa, cu excepţia terenurilor şi clădirilor neîngrijite şi degradate. Menţinerea unui nivel scăzut al acestor contribuţii sunt un avantaj pentru investitori – spune primarul municipiului, Ioan Popa.

“Suntem la cea mai mică impozitare pentru clădiri şi terenuri pentru persoane juridice din ţară: 0,6%. Cel mai aproape de noi sunt Oradea şi Iaşul, la 0,95%. celelalte stau între 1 şi 1,3%. este un element care trebuie să încurajeze investitorii să vină încoace, şi ei se uită foarte atent la aceste cifre. Cred că n-a fost mediat suficient de noi acest avantaj, aşa că vom încerca pe viitor să lucrăm pe tema asta” – a afirmat Ioan Popa la şedinţa în care a prezentat un bilanţ al activităţilor desfăşurate de la preluarea mandatului şi până la finele anului trecut.

În pluş şi în acest an se menţin facilităţile pentru cei care plătesc taxele şi impozitele cu anticipaţie, respectiv diminuarea lor cu 10%, până la 31 martie 2018.

În schimb acestea se pot mări cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite situate în intravilan. Până la această oră au fost identificate deja 27 de astfel de clădiri.

(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles