Regio a turat motoarele în 2017

Regio a turat motoarele în 2017- spune directorul ADR VEST, Sorin Maxim.

Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 se află la finalul primului an în care au fost semnate contracte de finanțare și în cel de-al doilea an de la demarare, prilej pentru ADR VEST – care este instrumentul intermediar de implementare al programului, să facă un bilanț.

Concret, în cifre, datele arată astfel:

Regiunea Vest beneficiază de o alocare financiară pentru Regio-POR 2014-2020 de 712,26 milioane euro. Până în prezent, în regiunea noastră au fost depuse spre finanțare 621 de proiecte, având o valoare totală de 563,99 milioane euro și o valoare a finanțării nerambursabile de 452,17 milioane euro.

În decursul acestui an au fost semnate contracte de finanțare pentru 106 proiecte cu o valoare totală de 150,57 milioane euro din care 134,65 milioane reprezintă valoarea finanțării nerambursabile. Proiectele contractate vizează restaurarea și promovarea patrimoniului cultural, modernizarea infrastructurii de drumuri județene, reconversia terenurilor abandonate în spații verzi, modernizarea infrastructurii din stațiunile turistice, reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, precum și finanțarea dezvoltării microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii din Regiunea Vest. De asemenea, încă 130 de proiecte sunt în curs de contractare, fiind transmise în acest sens la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

În judeţul Caraş-Severin au fost semnate contractele de finanţare pentru 10 proiecte: 5 aparţinând administraţiilor locale din Oraviţa, Anina, Băile Herculane şi Coronini şi alte 5  aparţinând dezvoltării unor microintreprinderi.

Până în prezent, au fost deschise 28 de apeluri de proiecte, în cadrul a 9 axe prioritare.

De același autor

Related Articles