Seminţe bune pentru mai târziu: elevii eminenţi

Seminţe bune pentru mai târziu:  elevii eminenţi.

Cei mai buni elevi din unităţile şcolare de pe raza municipiului Reşiţa au fost astăzi premiaţi de SC CARAS SA , care face acest gest de 15 ani. Daniela Tudor ne spune mai multe:

Sala Lira a Liceului de Artă a fost neîncăpătoare la festivitatea de premiere , unde pe lângă părinţi, profesori şi inspectori s-au aflat şi colegi ai celor premiaţi.

Corul Alegretto al Liceului gazdă a cântat în deschidere , iar elevii au fost invitaţi pe scenă în aplauzele asistenţei. S-a vorbit despre şcoală, performanţă şi despre ce înseamnă să fii cel mai bun, să fii mândria părinţilor tăi, a şcolii şi a cadrelor didactice, dar a fi cel mai bun, înseamnă şi responsabilitate.

A fi cel mai bun înseamnă a te simţi responsabil că poţi să faci ceva pentru şcoala ta- şi să o faci bine, pentru părinţii şi dascălii tăi care ani de-a rândul au sădit în sufletul tău, mintea ta, în inima ta, toate valorile reale ale acestei lumi, copii de la care aşteptăm să înflorească bogat, ca seminţe bune pentru mai târziu” –spune inspectorul Simona Voin:

Au fost 12 fete premiate şi doi băieţi, care cu emoţie în glas au mulţumit familiei şi cadrelor didactice şi au încercat să explice cum este să fii cel mai bun:

Mă simt onorată să am această poziţie. Da, este greu dar asta nu a contat niciodată.” „A fost destul de greu, dar am vrut să fac chestia asta pentru mine, să-mi arăt mie că pot să ajung sus. Iar perioada liceului a fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, în care am trăit emoţii pe care n-aş fi crezut că am să le trăiesc.” „Chiar n-aş fi crezut. E cel de-al 2-lea meu an de gimnaziu şi nu mai pot, chiar tremur toată” – au fost câteva dintre mărturisirile celor premiaţi .

Fiecare dintre cei 14 cei mai buni între cei bun din Reşiţa a primit câte 500 de lei şi câte o diplomă, atât din partea societăţii, cât şi a Inspectoratului şcolar care, a oferit la rândul său o distincţie reprezentantului SC CARAS SA pentru perseverenţa cu care susţine excelenţa la învăţătură.

Cei mai buni dintre cei buni în acest an au fost:

Colegiul Național ,,Mircea Eliade” Reșița Barbu Bianca
Colegiul Național ,,Traian Lalescu” Reșița Potocean Teodora Aura
Colegiul Național ,,Diaconovici-Tietz” Reșița Moica Daniel
Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița Borchescu-Crețu Cristina-Cătălina
Colegiul Tehnic Reșița Kabat Elena Gabriela
Colegiul Tehnic Cărășan Reșița Bădeliță Tina Iasmina
Liceul Teoretic ,,Traian Vuia” Reșița Moroti Cristina Maria
Liceul de Arte ,,Sabin Păuța” Reșița Madina Roberta Antonia
Liceul Teologic Baptist Reșița Mateș Ionuț-Marian
Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița Boloca Mădălina Maria
Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița Gruia Alessia Maria
Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița Marincău Flavia Maria
Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița Șuștrean Roberta Lorena
Școala Gimnazială ,,Mihai Peia” Reșița Ion Nicoleta

Festivitatea s-a încheiat cu un mini spectacol prezentat de elevii reşiţeni.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles