Fundiţă umană pentru sprijinirea persoanelor cu HIV-SIDA

Fundiţă umană pentru sprijinirea persoanelor cu HIV-SIDA.

Elevii Colegiului Național “Mircea Eliade” din Reșița au alcătuit astăzi în curtea școlii o fundiță umană în semn de solidaritate cu persoanele infectate cu Hiv-Sida.

A devenit o tradiție ca în preajma zilei de 1 decembrie – Ziua Mondială de luptă împotriva Hiv-Sida, elevii să se îmbrace în roz şi să se așeze într-o fundiţă , îndrumaţi şi de cadrele didactice. Coordonatoarea proiectului de mai mulţi ani, profesor Corina Chisăliţă, care se ocupă de proiectele şi programele şcolii, a vorbit despre mesajul acestei acţiuni:

Organizăm această acţiune pentru a trage un semnal de alarmă privind persoanele infectate cu virusul HIV, de a comemora victimele acestei maladii şi pentru a spune nu discriminării persoanelor seropozitive.“- a spus profesorul Corina Chisăliţă.

Au participat la crearea acestei fundiţe umane, peste 50 de elevi ai şcolii, mulţi dintre ei membri ai Asociaţiei Inocenţă şi Speranţă din Reşiţa- coorganizatoare a acţiunii, dar şi ai altor organizaţii de voluntariat, exprimându-şi în acest fel susţinerea faţă de aceste persoane.

Am participat pentru bolile de sânge, să fim foarte atenţi cu viaţa noastră, cu ce mâncăm, cum ne îmbrăcăm şi să luptăm împotriva bolii“. “Comemorăm Ziua mondială împotriva HIV-SIDA şi facem acţiuni de voluntariat. împărţim pliante şi în şcoală şi afară, pe stradă, pentru a se feri de ea şi să ştie totul despre ea“. ” Să sprijinim persoanele cu HIV-SIDA şi să arătăm că suntem alături de ei” – au fost câteva mesaje ale elevilor

Acţiunile dedicate unor cauze umaniste vor continua la Colegiul Naţional “Mircea Eliade” pe tot parcursul lunii decembrie, care este dealtfel cunoscută şi ca Luna voluntariatului.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles