Discuții aprinse între mai marii județului din cauza drumurilor

Discuții aprinse între mai marii județului. Drumurile din Caraș-Severin au devenit mărul discordiei dintre senatorul PNL Marcel Vela şi preşedintele forului judeţean Silviu Hurduzeu.

Într-o recentă întâlnire cu presa, senatorul Marcel Vela- fost primar al Caransebeşului şi-a arătat dezamăgirea faţă de eliminarea din lista proiectelor prioritare depuse la ADR a două drumuri importante din judeţ: Voislova-Rusca Montană care ar lega cel mai rapid judeţul de Autostrada A1 şi Berzovia-limită cu judeţul Timiş, pe la Vermeş. Drept pentru care a adresat o întrebare preşedintelui Consiliului judeţean , Silviu Hurduzeu.

„Când, de ce şi cu aprobarea cui au scos două drumuri de importanţă vitală pentru judeţul caraş-Severin din planul de dezvoltare cu finanţare prin ADR Vest, drumuri pentru care eu m-am bătut personal în ADR Vest când eram în conducere ca primar al Caransebeşului, susţinut şi de reprezentanţii judeţelor Arad, Hunedoara şi Timiş, şi-acum Consiliul judeţean le-a scos” – a explicat marcel Vela cu năduf.

Deoarece obiectivul principal declarat la instalarea în funcţia de preşedinte al forului judeţean a fost modernizarea drumurilor din Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu nu a ezitat să-i răspundă: „DN Caransebeş-Oţelu Roşu-Haţeg-Voislova a rămas. Este drum prioritar pentru a fi depus. Drumul care a fost scos de pe POR este Comorâşte-limită cu judeţul Timiş . S-a făcut acest lucru pentru că într-o şedinţă a Consiliului judeţean am predat porţiuni din acest drum la CNI (n.r. Compania naţională de investiţii) pentru finanţare şi am considerat că vom putea face acest drum mai repede în acest mod” – spus în replică Silviu Hurduzeu.

În pofida acestor dispute, locuitorii din Caraş-Severin doresc să se rezolve problema drumurilor din judeţ, lucru ce nu se va întâmpla prea curând, deoarece procedurile pentru implementarea acestor proiecte este şi greoaie şi îndelungată. (Daniela Tudor)

 

De același autor

Related Articles