Nava Baziaş 1 şi-a reluat croazierele pe Dunăre

Nava BAZIAȘ 1, cu o capacitate de 50 de locuri, a reluat  de la sfârşitul săptămânii trecute, croazierele pe Dunăre pe ruta: portul Moldova Veche – Baba Kaja – Cetatea Golubăţ şi retur pe partea sârbească a Ostrovului. Pe acesta se pot admira caii sălbatici, dar fără ca nava să acosteze.

În această perioadă suntem în tratative cu primăria Moldova Nouă pentru construirea unui ponton mai solid, astfel încât nava noastră să poată acosta, iar turiştii să poată admira atât caii sălbatici, cât şi plantele rare care se găsesc pe Ostrov”- a declarat directorul SC Eoliana SRL, Mile Almăjan, care a menţionat şi că în perioada următoare se vor organiza și plecări spre Veliko Gradiște, Serbia.

Când puteţi face croaziere pe Dunăre

 Cursele sunt programate pentru fiecare sfarșit de săptămana, în fiecare sâmbată și duminică, pentru ora 13.00 și respectiv ora 16.00 dar, la cerere, pot fi programate și curse în timpul săptămanii pentru grupuri organizate.

Prețul unui bilet este de 40 lei iar rezervări se pot face la numerele de telefon 0730 557 782- SC. Eoliana Caraș SRL sau 0355 – 429 799 – Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă.

Al cui este vaporaşul

 Vă reamintim că vaporaşul a fost achiziţionat de Consiliul judeţean Caraş-Severin, printr-un proiect transfrontalier implementat de forul judeţean în parteneriat cu municipalitatea din Kladovo-Serbia şi Consiliul local Pojejena, cu o valoare de peste 1 milion de euro. Proiectul a urmărit stimularea schimburilor economice între comunităţile din România şi Serbia, precum şi promovarea valorilor culturale, istorice şi naturale în cadrul dezvoltării sectorului turistic. Între activităţile cuprinse au fost: achiziția unui ponton, achiziția unui catamaran, lucrări de dragare, lucrări de îndiguire, lucrări de amenajare pentru protecția mediului, realizarea unei oferte integrate de turism Pojejena-Kladovo;

La finalul verii trecute, vaporaşul a efectuat primele curse şi s-a bucurat de mare succes – ne-a mai spus Mile Almăjan.

De același autor

Related Articles