Peste 30 de tineri din 5 ţări vor desfăşura activităţi cu romii din Berlişte

102

Asociaţia Tmelnik din Cehia organizează, în perioada 10 – 20 iunie, la Milcoveni, proiectul Inclusion Workers ( Lucrătorii Incluziunii), unde se întâlnesc 35 de tineri din România, Italia, Macedonia, Polonia şi Cehia.

Ideea proiectului este de a crea lucrători de tineret care să lucreze cu persoane din grupuri dezavantajate. Proiectul are două perioade, prima activitate se desfăşoară în aceast[ perioad[. Această primă activitate este un training în care se încearcă dezvoltarea capacităţii participanţilor de a deveni lucrători de tineret. Studiul de caz care este oferit participanţilor, este de a lucra cu comunitatea de romi din Berlişte. Mai apoi va urma o perioadă de 6 luni în care participanţii o să aibă timp să pună în practică lucrurile învăţate în cadrul trainingului. Va urma o a doua întâlnire în decembrie în Litomysl, Cehia unde o să fie evaluate activităţile desfăşurate de participanţi la ei în ţară şi o să înveţe mai multe despre cum se lucrează cu persoane care provin din grupuri dezavantajate.

Fiecare ţară este reprezentată de două organizaţii şi 7 tineri.

Participaníi au asigurat transportul, cazarea şi mâncarea pe toată durata lui, iar la final, fiecare va primi un certificat Youthpass, care este un document de recunoastere a activităţilor de formare şi a competenţelor obţinute.

(Claudiu Pamfil)