Ateliere de creaţie în Parcul Tricolorului din Reşiţa

169

Centrul de Voluntariat Reşiţa a desfăşurat astăzi începând cu ora 15:00 în Parcul Tricolorului din Reşiţa evenimentul “Voluntariat hand-made”.

Copiii care au trecut astăzi prin parc au avut ocazia de a se întâlni cu voluntarii centrului şi de a participa la atelierele de animaţie stradală organizate.

Consilierul pentru Tineret, Daniela Lupşan ne spune ce ateliere există în cadrul acestui eveniment.

“Astăzi suntem cu atelierele noastre tradiţionale în mijlocul aleii, noi spunem că este aleea voluntarilor. Vrem să prezentăm cumva oferta noastră de voluntariat, ce facem noi în mod curent atunci când suntem invitaţi la un eveniment sau când noi avem activităţi. Facem face-painting, învăţăm copiii şi tinerii poate chiar părinţii să recicleze cutiile de suc şi de lapte şi să îşi facă un portofel. Avem atelierele de iniţiere în arta circului, model în baloane, împletim brăţări, twister şi multe alte jocuri.”

Voluntarii vor aborda subiecte pe înţelesul celor mici având legătura cu voluntariatul, pretextul fiind activităţile de confecţionat obiecte decorative, brăţări, lucruri din materiale reciclabile, modelaj cu baloane etc.

Acest eveniment s-a desfăşurat cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului şi s-a dorit educaţia civică timpurie a copiilor.