24 septembrie, Ziua Naţională de Curăţenie “Let`s Do It Romania!”

UPDATE, ora 19.00

În cadrul programului “Let’s do it Romania”, în judeţul Caraş-Severin au participat aproximativ 650 de voluntari care au reuşit să adune în jur de 600 de saci cu deşeuri, ce au fost colectate de către firmele de salubritate din zonă. Le mulţumim pentru cooperare şi participare unităţilor de învăţământ şi oficialităţilor din: Reşiţa, Caransebeş, Moldova Nouă, Băile Herculane, Zăvoi, Teregova, Rusca Montană, Ruschiţa, Rusca Teregova şi Berzasca, ne-a declarat coordonatorul judeţean al campaniei, Ramona Gerlinde Rus.

********

Pe 24 septembrie, voluntarii campaniei fac curăţenie în toată ţara, în cadrul unei noi ediţii a “Let`s Do It Romania!”. Cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.100.000 de voluntari implicaţi în şase ani de activitate, are drept scop o ţară cu deşeuri zero, iar valorile pe care le promovează în fiecare zi sunt pasiunea, încrederea, respectul pentru natură şi implicarea.

Şi în Caraş-Severin s-au mobilizat sute de voluntari, care au reuşit să strângă în jur de 400 de saci cu deşeuri, iar datele cresc din oră în oră. Startul s-a dat la ora 9 dimineaţa. În Zăvoi au fost 50 de voluntari, care au strâns aproximativ 20 de saci, la Berzasca au participat 30 de elevi şi 3 cadre didactice care au strâns 25 de saci, din Moldova Nouă au fost 104 participanţi din liceu care au strâns 67 de saci, în Rusca Montană s-au strâns 90 de saci, 2 containere de peturi şi au participat 17 persoane de la grădiniţa cu program normal Ruschiţa, 43 persoane formate din elevi, profesori, personal nedidactic de la şcoala gimnazială Ştefan Velovan Rusca Montană, în colaborare cu reprezentanţii ocolului silvic Rusca Montană. În Teregova, au participat la campanie, 35 de adulţi şi elevi de la liceul tehnologic Sfântul Dimitrie, care au strâns 75 de saci, în Rusca Teregova au fost 41 de copii care au colectat 7 saci. În Caransebeş au participat 3 profesori şi 24 de elevi, de la CD Loga, care au strâns 32 de saci. In total, în municipiul de pe Timiş şi Sebeş au fost adunaţi 154 de saci şi au participat 150 de voluntari, ne-a transmis Ramona Rus,  voluntar în cadrul Asociatiei Activity din Resita.

Datele oficiale arată că, până la ora actuală, numărul voluntarilor participanţi a ajuns la 1,2 milioane, în timp ce 3.300 de persoane au descărcat aplicaţia dedicată “Let’s Do Iţ România”. În acelaşi timp, 51% din totalul sesizărilor din teren au fost rezolvate.

De același autor

Related Articles