În fiecare an, la 24 martie, marcăm “Ziua mondială împotriva tuberculozei”. În acest an, în România, se va desfăşura o campanie de informare cu tema ” Este timpul să ne protejăm de tuberculoză”, în intervalul 24 martie -10 aprilie.

Această campanie naţionala are ca scop informarea publicului larg dar, mai aleş a persoanelor infectate HIV, asupra tuberculozei.

Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză, maladia care a luat viaţa a 14 cărăşeni anul trecut, este în scădere pentru al treilea an consecutiv. Programele de control şi de educaţie pentru administrarea corectă a medicamentelor, cât şi tratamentul gratuit i-a determinat pe tot mai mulţi bolnavi să acţioneze la timp pentru a nu ajunge la complicaţii. Dacă urmează corect tratamentul, bolnavii de TBC au şansa să se vindece complet. Cu un regim de viaţă sănătos boala nu va mai recidiva, atrag atenţia medicii din Caraş-Severin.

La polul opus, în Timiş numărul copiilor bolnavi de tuberculoză creşte galopant. În ultimele 6 luni medicii au diagnosticat 40 de cazuri noi. Nici la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, acolo unde ajung adulţii bolnavi de TBC, lucrurile nu stau mai bine. Lunar cel puţin 50 de oameni vin pentru tratament.

Raportul Global pentru Tuberculoză al OMS arată că 54 milioane de vieţi au fost salvate prin diagnosticul şi tratamentul tuberculozei în perioada 2000-2017. De asmenea, în acest scop au fost organizate diferite activităţi, pentru informarea populaţiei cu privire la tuberculoză.

1 COMENTARIU

Comments are closed.