Premieră pentru Caraş-Severin! Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu a mai primit în ultimul an nicio cerere de decontare a medicamentelor de la pacienţii internaţi în unităţile sanitare din judeţ.

Se pare că în sfârşit bolnavii nu mai sunt nevoiţi să-şi cumpere medicamentele din propriul buzunar, atunci când se află în spital, susţine preşedintele CJAS Mirela Zeman. Conform legii, toate spitalele sunt obligate să asigure pacientului pe perioada internării, medicamentele necesare, altfel riscă sancţiuni din partea Casei.

“Practic orice funizor, manager, medic, şef de secţie, care va trimite bolnavii să-şi ia medicamente va fi sancţionat cu reţinerea a 1 la sută din valoarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate şi chiar rezilierea acestuia. Pacientul poate să reclame în foarte multe locuri astfel de situaţii, inclusiv la CJAS. Ţinem cont de reclamaţiile pacienţilor şi încercăm să le rezolvăm rapid, însă din fericire nu a mai fost cazul în ultima perioadă pentru că spitalele s-au conformat şi au achiziţionat suficiente medicamente pentru bolnavii internaţi”, a mai precizat Mirela Zeman.

Daiana Roşca