inspectia munciiAmenzi în valoare de 414.500 de lei au fost aplicate, luna trecută, de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin.

Aceştia au desfăşurat 155 de controale în domeniul relaţiilor de muncă aplicând pentru acest domeniu sancţiuni în valoare de 288.500 de lei. Au fost depistate 23 de persoane care lucrau la negru, sancţiunile aplicate agenţilor eonimici în cauză fiind de 230.000 de lei.

Printre principale deficienţe constatate de către inspectorii de muncă au fost neîncheierea unui contract individual de muncă, nerespectarea programului de lucru şi a timpului legal de odihnă şi neîntocmirea dosarelor de personal.

Două echipamente de lucru au fost oprite din funcţiune, în aceeaşi perioadă, de către lucătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin pentru că nu aveau asigurată exploatarea fără pericole, nedeţinând autorizaţie ISCIR. Inspectorii au mai sistat activitatea unui angajator care exploata material lemnos. Acesta îşi va putea preula activitatea după ce toţi arborii periculoşi din zona de lucru vor fi eliminaţi.

În acest sens în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 132 de controale şi au aplicat amenzi de 126.000 de lei ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin, Eugenia Mihăescu.

Inspector de muncă Eugenia Mihăescu, purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin: